Zašto blog?

28 December, 2013
|

Najbolje je da sam iznesem motiv i objasnim ovaj potez prije nego što me bilo ko upita zašto sam se odlučio da pokrenem lični blog.

Pitanje je jedno, a odgovora zaista mnogo. Iako već godinama na sajtu agencije Prime imam svoj blog na kome sam uglavnom pisao o temama iz oblasti PR-a, o radu i uspjesima agencije, te ponešto na temu političkog marketinga, ostalo je mnogo tema o kojima povremeno imam potrebu ili želju da nešto napišem, ali Prime blog nije mjesto za to, jer moji lični stavovi ne odražavaju često stavove agencije.

Tviter je do sada najčešće bio izduvni ventil za takve stavove i statuse, ali s obzirom i na predstojeće organizacione promjene u agenciji i na moju sve češću želju da pišem o temama koje nisu isključivo vezane za PR, vrijeme je da se i moji stavovi nađu na drugoj web adresi.

U tajne blogovanja uvela me Dragana Đermanović kada smo pripremali Prime blog, ali me Gaga zarazila i tviterom i naučila mnogim drugim stvarima koje se tiču društvenih mreža. Pisanje bloga nije jednostavno kao što se čini na prvi pogled i znam da „blogovanje“ nosi sa sobom i mnogo izazova. Znam da kod pisanja bloga često dođe do zamora, da je neažurnost najveći neprijatelj blogera, da nije lako pisati o temama o kojima već pišu vrhunski blogeri koje rado čitam (poput Bureka, Hane, Varagića, Ivana Ćosića, Miloša Petrovića i Đajića, Dede, Rakara, Ivana Rečevića, Miloja, Eniaca, Milka Grmuše i mnogih drugih), ali mislim da je red da ponekad o nekoj temi napišem više od 140 karaktera koje tvitnem.

Biće tu svega, pravi „bosanski lonac“ tema, od preduzetništva, politike, korupcije, medija, društva i društvenih mreža , preko kuhinje, poljoprivrede pa sve do fotografija . Biće tu zanimljivih iskustava i priča, kejsova i analiza. Nemam ambiciju, niti mislim da sam potpuno spreman ni kompetentan da budem dobar i zanimljiv na svim tim temama, ali jednostavno mislim da je vrijeme da se sve to objedini na jednom mjestu. Ima zanimljivih stvari i u mojoj arhivi, ne samo klipingu iz medija nego i fotografijama i video snimcima.

Blog će dati i mogućnost da se adekvatno i argumentovano odgovori i na neke manje lijepe situacije kada se moj odgovor ili stav izgubi u šumi tvitova ili da se objasne neki moji projekti koji nemaju veze s Prajmom. Prevashodno ću se baviti temama koje se tiču prostora gdje trenutno živim i radim i plaćam porez što znači Banjaluka i Republika Srpska, ali i Sarajevo, Bosna i Hercegovina, a povremeno i regija.

I da dalje ne objašnjavam i da ne dužimo nego da se družimo.

P.S. Hvala Milošu Petroviću i njegovoj ekipi na dizajnu i pripremi bloga.