O meni

Dragan  je serijski preduzetnik i osnivač nekoliko firmi iz različitih oblasti (PR, marketing, mediji, istraživanja, analitika, konsalting) koje posluju samostalno na tržištu Bosne i Hercegovine i regiona. Neke od njih posluju kao dio velikih međunarodnih kompanija.

U regionalnoj i bh. javnosti je najprepoznatljiviji kao osnivač agencije PRIME Communications, prve PR agencije u Republici Srpskoj i prve domaće PR agencije u BiH s kancelarijama u Banjaluci i Sarajevu. Na poziciji generalnog menadžera agencije bio je do 2017. godine.

U tom periodu je agencija radila za neke od najvećih međunarodne i domaćih klijenata kao što su Peugeot, Podravka, Coca-Cola, UNICEF, KPMG, Bearing Point, Svjetska banka u BiH, McDonalds, Hypo Alpe Adria Bank, UNDP, OSCE, Delegacija EU u BiH, Banjalučka pivara, Leburić komerc, IBM, Grad Bijeljina, Opština Tešanj, Mljekara Pađeni, Centroproizvod, Mango, Loreal, Philip Morris International, UKIO Group, GTZ, Nokia Siemens Networks, ProCredit Bank, Bulgartabac, Triglav osiguranje, Blic.net, Privredna komora Republike Srpske,Vlada Republike Srpske, Volvo, AS Group, Hemofarm, Telegroup, Vispak, Gender centar Vlade RS, Cotrugli business school, IEDC Bled, Žito Ljubljana, Sava group i mnoge druge domaće i strane kompanije, institucije i organizacije.

To je period u kom je agencija PRIME Communications nagrađena najprestižnijom PR nagradom u svijetu – Zlatnom nagradom Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću za 2015. godinu (2015 IPRA Golden World Awards) u oblasti kriznog menadžmenta. Nagrada agenciji je uručena na svečanoj ceremoniji na godišnjem kongresu IPRA u Johanesburgu. 

Osmislio je i 2005. godine pokrenuo regionalnu PR konferenciju PROACTIVE, Sarajevo PR open, te bh. studentsko takmičenje PR Challenge.

Prije pokretanja agencije je radio kao TV voditelj, producent i urednik, ali i kao glavni i odgovorni urednik omladinskog programa “SEF” Radija Republike Srpske 1998.godine. Bio je dopisnik nekoliko specijalizovanih časopisa iz oblasti ekonomije. Radio je i kao komercijalista u distributerskoj firmi Master IFB koja je u tom periodu bila jedna od uspješnih domaćih distributerskih firmi u Republici Srpskoj. Tu je stekao iskustvo na polju trgovine i saradnje sa maloprodajama i veleprodajama.

Za kompaniju Loreal Paris u predstavništvu za BiH je radio na poslovima prodaje i marketinga od 2001. do 2004. godine.

U periodu 2005 – 2007. bio je član Vijeća za štampu Bosne i Hercegovine.

Jedan je od osnivača i prvi predsjednik Upravnog odbora Udruženja za odnose s javnošću Republike Srpske PRO RS (2006-2010).

Od osnivanja 2005.godine do 2022.godine je bio član/predsjednik Upravnog odbora Centra za edukaciju “Pro Educa”, i zadužen za specijalne projekte.

Predavač i panelista na brojnim regionalnim konferencijama poput E-trgovina, Digitalizuj.me, Network, Digital, SKOJ, HUOJ, DSOJ, Tvitomanija, Nova energija, Vivaldi forum i brojnim drugim iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću, upotrebe društvenih mreža i interneta u poslovne svrhe, političkog marketinga i kriznog komuniciranja.

Autor je projekta “Porodične firme – stub razvoja ekonomije” koji se od 2010. godine realizuje u Bosni i Hercegovini, a od 2013.godine u Srbiji, te Crnoj Gori i Makedoniji gdje su sprovedena istraživanja. Do sada je održano devet poslovnih foruma o porodičnim firmama u BiH i Srbiji. Predavanja o temi porodičnih firmi održao u Crnoj Gori, Srbiji, Slovenji i BiH pred više od 1.500 učesnika.

Autor je i koautor brojnih stručnih tesktova, analiza i istraživanja, te autor i saradnik na razvoju i unapređenju nekih od najpoznatijih bh. brendova i drugih projekata.

Osnivač je nekoliko internet portala među kojima su Frontal, The Srpska Times, Organsko.org i drugi.

Radi kao savjetnik i konsultant za brojne domaće i međunarodne kompanije i organizacije u BiH na poslovima strateškog komuniciranja, odnosa s javnošću, marketinga i istraživanja.

Rado se odaziva na pozive mladih ljudi kojima je potrebna mentorska podrška ili ideje i savjeti o ličnom razvoju ili razvoju firmi i NVO.

U slobodno vrijeme se bavi eksperimentisanjem u oblasti organske poljoprivrede.

Sve u svemu, nekadašnji Sarajlija u Banjaluci, hobi poljoprivrednik i kuhar u #OrganskaBasta #Ilovice, tviteraš, izbjeglica, šofer, te komentator i hroničar besmisla. Povremeno bloger…